tidak menutup auratAssalamualaikum

entry hari ini bukannya bermaksud aku nak memerli / mengutuk / atau mengata tetapi ini adalah untuk renungan bersama..
aku pon xbaik dan xalim sangat tapi cume tertarik akan ayat-ayat dibawah untuk dikongsikan bersama~~ Alasan Paling Popular Bagi Wanita Yang Enggan Menutup Aurat


1. Semua yang tutup aurat, kompom masuk syurga ke?!
Dik, yang pasti, jika tidak menutup aurat, confirm masuk neraka.2. Pakai jarang ke, ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka, jangan tengok.


Dah lalu lalang depan mata, suka tak suka pasti tertengok jugak. Adakah kita berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk menahan godaan syaitan?
3. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami...


Seksi atau tidak, kita tetap berdosa walaupun hanya menayang sehelai rambut.

3. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami...


Seksi atau tidak, kita tetap berdosa walaupun hanya menayang sehelai rambut.

5. Suka hati kamilah nak pakai macam ni. Kami tak susahkan hidup orang lain.


Anda sebenarnya telah menyusahkan bapa, suami, saudara lelaki dan anak lelaki anda dengan menarik mereka ke neraka bersama anda disebabkan mereka tidak menegur dan gagal mendidik anda.
6. Apa yang kami pakai, ini antara kami dengan Tuhan. - Berani cakap kat dunia. Berani ke cakap macam tu depan Allah nanti?! Lawan perintah Allah, neraka tempatnya.

8. Bukan kami tak mahu menutup aurat, cuma masih belum sampai seru.
Macam mana seru tu?! Nasihat yang diberi tu, seru lah tu. Nak seru macam mana lagi? Mati tidak mengenal usia. Takut tak sempat nak bertaubat nanti.
7. Kami pakai seksi macam ni sebab ikut arahan photographer/pengarah filem untuk disesuaikan dalam scene. - Sanggup patuh arahan mereka yang hanya manusia biasa daripada seruan Allah? 9. Takkan nak buat perubahan secara drastik? Slow-slow la...

Kalau begitu anda sebenarnya memang hipokrit. Mengaku sebagai Islam, mengaku sebagai hamba Allah, mengaku saja..
- Boleh ke cakap kat Malaikat Izrail nanti, "Tunggu la kejap. Lapak la dulu. Jangan ambil nyawa aku dulu..." 10. Tutup aurat tu bagus, tapi kami tidak mahu hipokrit kerana tidak ikhlas melakukannya.
sebagai umat Muhammad, namun segala suruhan agama, segala perintah Allah, segala pesanan Rasulullah, semuanya anda tak buat. Ikhlas tak ikhlas lain cerita, yang penting WAJIB buat!

Islam itu mudah. Islam itu indah.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...